Blog PC House

Technică de calcul second-hand si refurbished

 • De ce se încălzesc electronicele?

  Majoritatea utilizatorilor de PC au întâmpinat cel puțin odată în viață efectul desupraincalzire supraîncălzire a calculatorului sau al laptopului și au căutat diverse metode de răcire înainta ca aceasta să se transforme într-un un cuptor. Nu numai calculatoarele sau laptopurile au tendința să se supraîncălzească ci majoritatea dispozitivelor electrice și electronice, dar noi ne vom rezuma doar la prima categorie în cadrul acestui articol. Deși majoritatea dintre noi ne străduim de la început să răcim electronicele, ar fi bine ca în primul rând să înțelegem cum și de ce se încălzesc acestea.

  Continue reading

 • Lungimea cablurilor: contează sau nu?

  Care este adevărul despre lungimea cablului?

  Într-adevăr cablurile mai scurte înseamnă o performanță mai bună sau mulțumită tehnologiei moderne acest lucru nu mai contează?

  Probabil atunci când îți asamblezi noul sistem și de abia aștepți să-l pornești, ultimul lucru la care te gândești este lungimea cablurilor. Singurul lucru important este ca acel cablu să ajungă dintr-un punct în celălalt și gata. Dacă acestea sunt prea lungi, excesul îl înfășuri și-l lași în spatele mesei sau poate chiar răsfirate peste tot, nu prea contează.

  Continue reading

 • Cât de departe ar trebui să stăm într-adevăr de monitor?

  Probabil ți s-a zis și ție de o mie de ori să nu stai prea aproape de monitor sau televizor pentru că poți chiar să-ți pierzi vederea. Mulți consideră ca statul prea aproape de monitor sau televizor poate afecta permanent ochii, dar există oare dovezi care să susțină această teorie? Există șanse ca această teorie să-și aibă originea încă din anii `60, cand o serie de televizoare au fost rechemate pentru că radiațiile pe care le emanau s-au dovedit a fi prea mari și puteau afecta sănătatea oamenilor.

  Continue reading

 • Ce trebuie să știi despre memoriile ECC?

  Memoria ECC este o metodă de stocare a datelor pe calculator prin care se pot detecta și corecta cele mai frecvente greșeli interne, ceea ce sugerează și denumirea, acronimul ECC venind din denumirea engelză Error Correcting Code, care tradus în limba română ar fi Cod Corector de Greșeli.

  Continue reading

 • 4 motive ale incetinirii vitezei de internet

  internet-slabPe măsura ce nevoia noastră de a fi online devine din ce în ce mai mare, rețeaua locală devine din ce în ce mai importantă. Orice am căuta pe internet cu toți vrem ca acesta să funcționeze la o viteză cât mai mare chiar și atunci când se conectează mai multe persoane de pe mai multe dispozitive la aceeași rețea de acasă. Configurarea rețelei la domiciliu nu este grea, însă chiar și mici defecte pot cauza încetinirea conexiunii. Vom aminti în cele ce urmează câteva problemele ce pot apărea și necesită o atenție sporită. Continue reading

 • 5 Procese în Task Manager pe care să nu le închizi niciodată!

  Ai căutat vreodată în Windows Task Manager și te-ai întrebat oare ce folos au toate intrările de acolo? Ce reprezintă aplicațiile și pentru ce sunt necesare procesele de acolo? Ce s-ar întâmpla dacă ai închide din acele procese? Vom aminti în cele ce urmează câteva dintre procesele din Task Manager pe care nu ar trebui să le închizi niciodată.

  Continue reading

 • Care este capacitatea reală a unităților de stocare

  Ți-ai cumpărat noul laptop și de-abia aștepți să-l încerci? Despachetezi repede și după configurare deschizi Windows Explorer-ul să verifici spațiul liber de 512 GB dar... stai un pic... de ce apar numai 476,8 GB??? Da, mulți dintre noi am pățit acest lucru deja și ne-am mirat ce s-a întâmplat! Există însă explicații pentru asta. În cele ce urmează vom explica un pic cauzele posibile. Continue reading

 • 4 mistere interesante ale Windows-ului

  Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în “în spatele culiselor” pe calculatorul tău? Se întâmplă lucruri la care nu ai fost atent sau poate nici nu le-ai observat, mistere interesante dintre care îți vom prezenta câteva în cele ce urmează.

  Continue reading

 • Bitcoin – ce trebuie să știi înainte de a începe minarea

  Minare bitcoinÎn articolul precedent am explicat pe scurt ce înseamnă criptomoneda și bitcoin-ul. În acest articol vom vedea pe scurt cum putem intra în posesia unei asemenea criptomonede, ce înseamnă să minezi bitcoin și la ce trebuie să mai fii atent. Continue reading

 • Bitcoin și Criptomonedă? Ce sunt acestea?

  criptomonedaBitcoin, o monedă digitală, o criptomonedă, un sistem de plată electronică, amintită pentru prima dată de Satoshi Nakamoto în anul 2009, într-o lucrare numită Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani. Această lucrare a stârnit repede interesul celor implicați în criptografie. În același an s-a înregistrat și domeniul bitcoin.org și în ianuarie Nakamoto a minat blocul genetic (primul bloc).

  Continue reading

Articolele de la 1 la 10 dintr-un total de 84

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 9
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii va exprimati acordul in acest sens. Afla mai multe aici