UPS-urile (Uninterruptible Power Supply) sunt  surse neintreruptibile de putere. Se utilizeaza in domeniul electro-alimentarii de siguranta, pentru protejarea echipamentelor esentiale de perturbatiile retelei de alimentare si de intreruperi de tensiune. Ups-urile se conecteaza intre reteaua de alimentare si consumatori (calculatoare, monitoare, aplicatii industriale ...etc.). Constituie un element esential in sisteme, deoarece pot preveni pierderile de date si defectarea consumatorilor sensibili la fluctuatii de tensiune si de frecventa respectiv varfuri si socuri de curent. UPS-urile contin acumulatori de energie (baterii), astfel la intreruperea tensiunii de alimenatare UPS-ul poate furniza energie consumatorilor conectati pana la descarcarea lor. In acest fel consumatorii vor fi alimentati fara intrerupere, caderea de tensiune neafectand alimentarea lor.

Multiplan Electronics a devenit in 2005 reprezentantul producatorului german de echipamente de electro-alimentare de siguranta Effekta Regeltechnik Gmbh pe teritoriul Romaniei. Gama de produse Effekta acopera un domeniu vast de aplicare unde se necesita un UPS : IT, Telecomunicatii, CAD, SPS, electrocasnice, industrie. Produse Effekta : UPS-uri AC (400VA-300kVA) si DC, invertoare, redresoare, incarcatoare, baterii, sistem inteligent de management al bateriilor, aplicatii solare.

Pe langa UPS-urile noi Effekta, Multiplan Electronics importa si surse neintreruptibile de putere second hand. Acestea parcurg aceleasi procese severe de reconditionare ca si calculatoarele second hand, rezultand un produs de calitatea I-a. Majoritatea UPS-urilor nu indeplinesc cerintele impuse din punct de vedere al capacitatii bateriilor, astfel inlocuim bateriile vechi cu noi. Sursele fiind produse care nu se demodeaza in timp, cu bateriile inlocuite ajung sa fie echipamente ca si noi, cu garantie de 12 luni.

Bateriile sunt de fapt inima UPS-ului, care sunt elemente consumabile. Majoritatea bateriilor au o durata preconizata de viata de 3-5 ani. Durata de viata a bateriilor depinde foarte mult de numarul ciclurilor de incarcare/descarcare, temperatura mediului de functionare si tensiunea de incarcare. Temperatura ideala de functionare se situeaza intre 20-25 grade Celsius. Este indicat sa se efectueze un test periodic al UPS-ului (o descarcare si incarcare completa cu sarcina conectata din 3 in 3 luni) din care utilizatorul poate sa realizeze la ce timp de autonomie sa se astepte in cazul unei eventuale intreruperi de alimentare. Inlocuirea bateriilor este indicat sa se efectueze de catre specialisti datorita riscului de electrocutare, dar exista si alte aspecte care trebuie luate in considerare la inlocuirea acestora (atenuarea socului la conectarea bateriilor, calibrare, etc.)