Traim intr-o societate care se bazeaza pe consum sporit. Tehnologia informatiei se dezvolta intr-un ritm ametitor. Punand laolalta aceste doua enunturi ajungem usor sa intelegem politica de achizitii a marilor companii, mai ales din Occident, datorita careia avem posibilitatea de a-ti oferi solutii foarte competente de tehnica de calcul. Aceste firme (banci, companii de leasing, societati guvernamentale, etc.) achizitioneaza doar produse de calitate, stabile si de incredere, care ruleaza aplicatii esentiale. Contractele cu furnizorii lor in mare parte prevad inlocuirea periodica a echipamentelor. Cele folosite ajung la brokeri de IT second hand, de la care ajung la refurbisheri ca Multiplan Electronics. La noi, aceste produse parcurg un set de proceduri de reconditionare certificate ISO9001: deprafuire, testare, reparare dupa caz, stergere date, introducere in baza de date, modificare configuratie, revopsire dupa caz, curatare, ambalare. In final se obtine un calculator second hand refurbished de calitate superioara.

Daca ajungem sa comparam calculatoarele second hand cu cele noi, ne dam seama ca avantajele acestor produse sunt preponderent mai multe si mai mari decat dezavantajele lor. Ca dezavantaj am putea enumera la unele produse demodarea, respectiv puterea mai mica de calcul fata de un calculator sau notebook de ultima generatie. Insa, daca nu vrem un calculator pentru cele mai noi jocuri ci vrem sa cumparam o unealta de lucru pentru birou sau pentru navigare pe internet, e o alegere perfecta. Asa cum am mentionat mai sus, aceste calculatoare s-au ales de catre primii beneficiari datorita sigurantei si fiabilitatii furnizate. Sunt calculatoare produse de companii de renume ca Dell, HP, Lenovo (IBM), Fujitsu-Siemens, … proiectate si construite din componente durabile si gandite special ca sa functioneze impreuna. Acest lucru se regaseste rareori la calculatoare asamblate de exemplu pe vapoare din componente ieftine si de proasta calitate de catre muncitori necalificati… Deci avem de-a face cu un calculator reconditionat brand-name. Si la ce cost? Depinde de la produs la produs, insa pretul poate sa ajunga la jumatatea pretului unui calculator nou asemanator. Castigi bani si esti asigurat ca ai cumparat un calculator second hand care a fost testat si reconditionat recent de catre experti.

A ramas in urma, dar este un aspect foarte important ca prin achizitia calculatoarelor si a altor echipamente second hand ocrotim mediul inconjurator. Cu alte cuvinte refolosim ceea ce ar fi ajuns deseu mult mai repede si astfel nu contribuim la marirea ritmului de generare a deseurilor electrice si electronice.

Cu produsul achizitionat primesti o garantie reala de 12 luni, care se poate prelungi. Un numar de aproape 50 de colegi te pot servi in timpul garantiei, dar ai suport si post-garantie.

Te-am convins? Alatura-te si tu si fii proprietarul fericit al unui calculator second hand refurbished de calitatea I-a la un pret avantajos! Beneficiaza si de avantajul unui Windows si Office preinstalat! In cadrul programului MAR iti putem oferi un calculator refurbished cu Windows si Office preinstalate pe el la pretul unei licente noi. Iar tu nu trebuie sa-ti petreci timpul instaland, cautand drivere, etc. si poti astepta vizita politiei de software dormind linistit.