Black Friday nu mai necesită introducere, aproape cu toții știm că este cea mai oportună zi a anului pentru a face cumpărături ... în cazul în care te pregătești corespunzător și din timp, evitând greșelile pe care mulți le comit. Pe scurt, îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a-ți păstra intacte sănătatea mintală și fizică (dar poate și portofelul). Sperăm ca experiența noastră să te ghideze spre un Black Friday lipsit de stres și alte accidente nefericite. Menționăm că sfaturile noastre se focusează asupra cumpărăturilor online, acesta fiind mult mai eficient din toate punctele de vedere - acces simultan la mai multe oferte, posibilitatea alegerii alternativelor și nu în ultimul rând lipsa tumultului specifice magazinelor offline.

  1. Fă-ți un plan de luptă (cât mai devreme posibil)!

Cel mai important aspect este să-ți faci un plan bine pus la punct. Indiferent că vei face shopping online sau offline (la noi în țară accentul se pune pe online) ai nevoie de o listă de cumpărături. Desigur lista este una flexibilă și poți adăuga sau îndepărta produse oricând, însă dacă le notezi îți vei da seama mai ușor care dintre produse sunt de nelipsit și care se pot înlocui (menționarea alternativelor ajută foarte mult). Totodată, dacă ești în căutarea cadourilor pentru sărbători, acum este momentul oportun să treci persoanele dragi ție pe această listă, astfel poți ține o evidență asupra tuturor și ce cadouri vor primi, eliminând dublarea cadourilor, sau și mai rău ca cineva să rămână fără cadou.

  1. Studiază ofertele comercianților!

Începe cât mai devreme verificarea anunțurilor on-line pentru Black Friday chiar până în ziua cea mare. Când citești un anunț, uită-te nu numai la preț și denumire (descriere) ci și la începerea și terminarea campaniei de Black Friday sau dacă produsul beneficiază de promoții adiționale într-un anumit interval de timp! Mulți comercianți oferă reduceri adiționale la produsele lor dacă acestea sunt cumpărate într-o anumită parte a zilei sau într-o anumită oră. Dacă ești client fidel al comerciantului, verifică cum poți utiliza bonusurile, voucherele sau punctele de fidelitate adunate de-a lungului anului. Tot în cadrul Black Friday, fii atent la servicii adiționale cum ar fi garanția extinsă! În anumite cazuri merită să investești în prelungirea perioadei de garanție, mai ales dacă ai cumpărat un produs valoros sau second hand, deoarece costurile acestor servicii sunt de obicei minime dar beneficiile sunt semnificative.

  1. Descarcă aplicația mobilă, înregistrează-te sau autentifică-te!

Mulți comercianți au lansat aplicații mobile proprii pentru a facilita cumpărăturile. Verifică dacă comerciantul are aplicație mobilă în Play Store sau App Store, descarcă aplicația pe telefon sau tabletă și ești gata! Dacă însă comerciantul nu are aplicație mobilă atunci poți accesa site-ul direct din browser, dar fiind vorba de foarte multe oferte, recomandăm utilizarea unui calculator sau laptop. Nu uita să-ti creezi cont sau să te autentifici înaintea începerii campaniei! Deși unii comercianți demarează campaniile cu săptămâni înaintea Black Friday pentru a evita supraaglomerarea și blocarea serverelor, mai există comercianți care organizează această campanie doar de Black Friday. În acest caz, este recomandat să te autentifici sau să-ți creezi cont înainte ca magazinul online să devină supraaglomerat. Asigură-te că datele personale și informațiile de livrare sunt corecte! Autentificarea mai are și alte beneficii, de exemplu posibilitatea adunării sau utilizării punctelor de loialitate.

  1. Verifică-ți cardul de credit / debit dar și operatorii de plată!

Foarte important să-ți verifici soldul înainte de Black Friday, mai ales dacă alegi să utilizezi un card de debit. Recomandăm să mărești în prealabil plafonul pentru cumpărături online deoarece la emiterea cardului, banca stabilește o valoare destul scăzută, acest fapt putând împiedica anumite tranzacții! Tot la capitolul tranzacții online, trebuie acordată deosebită atenție siguranței conexiunii. Dacă site-ul vânzătorului nu dispune de conexiune securizată atunci recomandăm să eviți plata online pentru că acesta constituie riscuri de securitate a datelor utilizatorului! La finalizarea tranzacției verifică atent acreditările operatorului de plată pentru evitarea phishing-ului respectiv dacă tranzacția implică costuri adiționale!

  1. Pregătește-te (emoțional) pentru întârzierea transportului

Chiar dacă în timpul anului comercianții ne-au obișnuit cu timpi de livrare de 24 sau 48 de ore de la plasarea comenzii, acum - din cauza volumului mari de comenzi - trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare. Începând de la confirmarea comenzilor până la livrarea acestora s-ar putea ac acestea să întâmpine întârzieri. Fiind o perioadă aglomerată și pentru curier, este recomandat să introducem cât mai corect datele de livrare.

Ca și concluzie, putem afirma că, cu atitudine zen (și un portofel) poți avea parte de un Black Friday plăcut și lipsit de stres. Fie că vrei să cumperi pentru tine însuți, fie că vrei să faci cuiva un cadou, fie că vrei ceva nou, fie ceva second hand, ai la dispoziție mii de comercianți la un click distanță. Urmează sfaturile noastre și cu siguranță vei nimeri cel puțin o ofertă satisfăcătoare, indiferent de buget.

Nu uita să ne vizitezi cât mai devreme pe www.pchouse.ro când îți planifici cumpărăturile pentru că în data de 18 noiembrie, ora 00:00 cu ocazia Black Friday, reducem prețurile la sute de produse! Echipa PC House îți dorește un Black Friday cât mai relaxat!