Ești părinte? Probabil știi deja cât de interesați sunt copii de lumea digitală, fie vorba de smartphone-uri, tabletele, laptopul sau diferite gadgeturi la care pot avea acces. Toate acestea sunt interesante pentru ei dar este obligația părinților să aibă grijă la conținutul vizualizat de cei micii sau la jocurile la care au acces, în caz contrar acestea pot avea mari influențe asupra lor. Despre toate aceste și metodele de control parental poți afla mai multe detalii citind articolul nostru Controlul parental în era digitală.

În acest articol vom acorda un pic mai multă atenție unei aplicații speciale, create de Google pentru copii: Youtube Kids. Aplicația a fost lansată încă în 2015 și este  printre primele aplicații create în special pentru copii. De ce a fost creat? Pentru ca tu, părintele să poți lăsa copilul liniștit în fața calculatorului, laptopului sau smartphone-ului fără grijă, pentru că nu va da peste conținut nepotrivit vârstei. Poți seta chiar și o limită de timp, astfel eviți ca micuțul să stea prea mult în fața desenelor.

Cum să personalizezi Youtube Kids?

Youtube lansează o nouă versiune a Youtube Kids, în care se adaugă mai multe caracteristici noi care probabil le vin în ajutor părinților. Noile opțiuni și caracteristici vor apărea odată ce te loghezi în Youtube Kids folosind contul Google (Google accounts) și vei avea acces opțiunea de personalizare. Noile opțiuni de configurare  sunt concepute în așa fel încât părintele să afle cât mai multe informații despre Youtube Kids în sine chiar înainte să acceseze copii aplicația. După acesta poți crea profiluri diferite pentru fiecare copil în parte (lucru convenabil dacă ai copii de diferite vârste). Profilurile create astfel, funcționează pe toate dispozitivele, singura necesitate este acela să fi logat în cont. Ca să fie și mai interesant, copii îsi pot crea parole secrete personale ( dar care pot fi suprascrise oricând de părinți). Poți vizualiza un mic filmuleț despre YouTube Kids aici.

Atenție însă! Youtube îndeamnă părinții să supravegheze din când în când copii atunci când folosesc Youtube Kids, pentru că accidente se pot întâmpla și se pot strecura filmulețe cu conținut inadecvat pentru cei mici. În cazul în care se observă astfel de conținuturi, să anunțe acestea către Youtube, ajutând astfel la o funcționare mai bună și sigură.

Ai experiență cu această aplicație care vrei să ne împarți și nouă sau pur și simplu ai întrebări? Știi unde se află secțiunea de comment!