Politica de confidențialitate

Operatorul SC Multiplan Electronics SRL (deținătorul mărcii înregistrate PC House, numit în continuare "PC House", "noi" sau "nostru" ) cu sediul pe str. Mureșului 17, Tg-Mureș, Județul Mureș, Tel: 0265-313.888, e-mail: info @ pchouse.ro, declară că este în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, precum și cu orice legislație națională subsecventă cu privire la domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Astfel PC House s-a înscris în Registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub numărul 31418 (www.dataprotection.ro).

PC House va solicita, va procesa și va prelucra doar date care sunt absolut necesare pentru desfășurarea activității comerciale. Acestea sunt stocate pe serverul PC House în format electronic, respectiv pe suport de hârtie unde este cazul (ex. facturi) și gestionate conform legislației în vigoare, în siguranța maximă posibilă, folosind orice mijloc de securizare considerat necesar, inclusiv datele în format electronic, cât și la datele pe suport fizic.

Refuzul de a furniza datele solicitate pentru desfășurarea activității comerciale în cadru legal poate determina imposibilitatea noastră de a putea livra și a factura produsele comandate respectiv de a presta anumite servicii (suport tehnic, service în regim de garanție sau post-garanție)

PC House va transmite datele cu caracter personal al clienților săi doar companiilor cu care își desfășoară activitățile comerciale și sunt esențiale pentru a continua activitățile comerciale (de exemplu curieri și procesator de plăți). PC House se angajează, conform legislației, să verifice dacă aceste terțe entități stochează și prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu reglementările în vigoare.

PC House nu va divulga datele cu caracter personal ale clienților săi unor terțe persoane, cu excepția cazurilor în care un ordin judecătoresc îndeamnă explicit la acest lucru în limitele prevederilor legale. În aceste cazuri, datele pot fi furnizate către Instanțele Judecătorești, Poliție sau altor organe oficiale ale statului Român.

Cookies

Site-ul PCHouse.ro utilizează cookie-uri. Majoritatea site-urilor folosesc cookie-uri, care sunt indispensabile pentru accesarea și funcționarea fără obstacole al unui webshop (magazin online).

Cookie-urile sunt fișiere text stocate pe un dispozitiv local al utilizatorului prin intermediul browserului de internet, însă ele nu pot accesa alte informații stocate pe dispozitivul respectiv ci doar conțin un identificator unic compus dintr-un șir de caractere generat de serverele web și site-urile vizitate. Acest identificator permite site-urilor și serverelor vizitate să diferențieze datele individuale furnizate de browserele diferiților utilizatorilor. Prin utilizarea cookie-urilor, PC House poate furniza utilizatorilor anumite servicii sau informații optimizate și personalizate individual, dar care sunt imposibile sau inaccesibile fără cookie-uri.

De exemplu, cookie-urile permit recunoașterea utilizatorilor siteului PC House, astfel încât aceștia nu sunt nevoiți să introducă datele de acces la fiecare vizită deoarece cookie-ul stocat în sistemul informatic al utilizatorului este recunoscut de site. Totodată, prin intermediul cookie-urilor, magazinul online își amintește de articolele plasate în coșul de cumpărături de utilizator, astfel utilizatorul poate finaliza comanda în cadrul unei vizite ulterioare fără a fi nevoit să caute și să adauge din nou produsele dorite.

De asemenea, utilizatorii pot să prevină stocarea cookie-urilor pe site prin refuzarea setării acestora, sau, în orice timp, prin intermediul setărilor specifice ale browserului poate să refuze definitiv setarea cookie-urilor. De asemenea, cookie-urile deja setate pot fi șterse în orice moment prin intermediul setărilor oricărui browser modern sau altor programe dedicate. Dacă utilizatorii aleg să dezactiveze cookie-urile din browser, anumite funcții ale site-ului nostru nu pot fi utilizate în totalitate. Cookie-urile care nu sunt șterse au o durată de viață variabilă, dar nu mai mult de 2 ani. 

Pentru mai multe informații vizitează pagina Politica de cookies.

Date personale

Datele cu caracter personal sunt prelucrate (și înregistrate) de către PC House atât în format fizic și electronic, în contextul derulării mai multor procese care fac parte din activitatea comercială.

Astfel, PC House va stoca și/sau prelucra următoarele date cu caracter personal:

  • Nume, prenume, adresă, telefon, e-mail, număr comandă, adresa IP/ISP, factura fiscală, certificat de garanție, număr de serie articole comandate - pentru a putea desfășura activitatea de vânzare pe webshop. La aceste date pot avea acces terțe persoane precum firma de curierat (FAN COURIER sau curieratul ales explicit de către client), procesatorul de plăți (Mobilpay, PayU).
  • nume, prenume, adresă, telefon, e-mail, nr. comandă, factura fiscală, certificat de garanție, număr de serie articole comandate - pentru a putea desfășura activitățile necesare de rezolvare a garanției. Aceste date pot fi transmie către firma de curierat (FAN COURIER  sau curieratul ales explicit de către client)
  • nume, prenume, adresă, telefon, e-mail, nr. comandă, factura fiscală, certificat de garanție, număr de serie articole comandate, cont bancar  - în cazul eventualelor stornări cerute de către client.
  • nume, prenume, adresă, telefon, e-mail, număr de serie articole comandate - pentru desfășurarea serviciilor de post-garanție. La aceste date pot avea acces firma de curierat (FAN COURIER  sau curieratul ales explicit de către client)

PC House desfășoară activități de relații cu clienți și suport tehnic. Pentru desfășurarea optimă a acestor activități și pentru a răspunde la cerințele clienților și potențialilor clienți, PC House ar putea cere în anumite cazuri date cu caracter personal precum: nume, prenume, număr comandă, e-mail, telefon, factură, număr de serie articole comandate, adresă.

În vederea îmbunătățirii activităților comerciale proprii, PC House desfășoară activități de marketing, activități în care sunt procesate date cu caracter personal ale clienților persoane fizice, ca numele și prenumele, număr comandă și e-mail.

PC House va cere următoarele date persoanelor juridice și firme: CUI/CIF, număr de înmatriculare (J), adresa sediului social și cea de livrare, număr de telefon, e-mail

Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii au dreptul la informare, astfel PC House aduce la cunoștință informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Drepturile utilizatorilor

  • Utilizatorii au dreptul la informare – Prin acest articol și la solicitarea clienților, PcHouse oferă toate informațiile referitoare la modalitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale utilizatorii site-ului.

  • Dreptul de intervenție asupra datelor: utilizatorii au dreptul la accesul la date și intervenția aspura datelor – PC House facilitează pentru utilizatorii înregistrați atât accesul la propriile lor date pe site-ul PC House, cât și posibilitatea să intervină asupra acestor date, inclusiv rectificarea, actualizarea sau ștergerea lor din baza noastră de date. Acest lucru este posibil prin autentificarea în contul de utilizator, respectiv solicitarea în scris pentru suport din partea PC House, trimisă pe adresa info @ pchouse.ro. 

  • Orice persoană vizată are dreptul de a obține de la operator, în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte. 

  • Dreptul de opoziție: utilizatorii pot refuza în orice moment prelucrarea datelor cu caracter personal.

  • Utilizatorii au dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate

  • Utilizatorul are deptul de a retrage consimțământul oricând.

  • Dreptul de a se adresa justiţiei, dreptul de a depune o plângere la autoritatea națională de protecție a datelor personale: În cazul în care utilizatorii PC House consideră că drepturile lor nu au fost pe deplin respectate, pot cere reconciliere accesând pagina de contact. Dacă în continuare utilizatorul consideră că nu poate să-și exercite drepturile, acesta are dreptul de a se poate adresa organelor competente, justiție, respectiv poate depune plângere la autoritatea națională de protecție a datelor personale. 

  • Utilizatorul are dreptul la portabilitatea datelor

  • Utilizatorii pot oricând să-și exercite drepturile lor enumerate și neenumerate mai sus prin solicitare scrisă, trimisă la adresa de email info @ pchouse.ro

Accesul terțelor la datele cu caracter personal

PC House transmite anumite date personale ale clienților înregistrați în magazinul online (ID-ul comenzii, prenumele, adresa de e-mail, județul) către Împuternicitul Feedback.TRUSTED.ro, pentru a obține (în mod independent față de magazin) și pentru a publica opinia clienților magazinului cu privire la serviciile acestuia. Datele personale sunt păstrate de Împuternicit pe o perioadă maximă de 67 de zile (TRUSTED.ro își rezervă dreptul de a modifica perioada maximă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților săi). Toate opiniile publicate sunt anonime.

Datele cu caracter personal al utilizatorilor sunt accesibile doar anumitor angajați din cadrul societății, care s-au angajat în scris că vor utiliza aceste date cu bună credință, conform reglementărilor în vigoare doar pentru a desfășura activitatea comercială a firmei. Pentru a pune un accent și mai mare pe securitatea datelor am implementat în cadrul societății și un sistem de management aI securității informației ISO27001.

PC House livrează produsele prin intermediul firmei de curierat FAN COURIER. Sunt divulgate doar datele absolut necesare pentru livrarea eficientă de către terțul amintit. 

În cazul plăților online, anumite date cu caracter personal vor fi divulgate către operatorul de plăți Mobilpay. PC House va comunica doar datele minime necesare către acest terț.

Datele utilizatorilor (nume, email, număr telefon) care optează să contacteze PC House prin soluția LiveChat implementată pe site cu scopul de-a oferi suport tehnic și relații clienți, pot fi transmise către compania Zendesk Inc.

PC House folosește Hotjar, o unealtă de optimizare și statistică. Acesta urmărește în mod anonim comportamentul vizitatorilor pe site-ul nostru și ne oferă un raport despre zonele cele mai accesate pe baza căruia putem să optimizăm atât conținutul cât și aspectul.

Politică Anti-Spam: nu trimitem e-mailuri nesolicitate, nu cumpărăm și nu facem schimb de bază de date de e-mailuri sau alte date cu caracter personal. PC House trimite ocazional mesaje cu caracter publicitar sau informativ persoanelor care s-au înscris în lista noastră de corespondență. Astfel, e-mailul și eventual numele persoanelor înscrise sunt stocate de către operatorul de newsletter Mailjet.

Dacă nu ai găsit răspuns la întrebarea ta aici, contactează-ne prin telefon (Tel. 0372-736.893  Mobil. 0799-865.686 ), e-mail (info@pchouse.ro), prin formularul de contact, sau printr-un mesaj pe Facebook.