Cum activez o licență Windows?

1. Dacă ai cumpărat un sistem cu licență Windows 10 care nu este prevăzut cu etichetă răzuibilă tip COA (Certificate of Authenticity) înseamnă că ai primit o licență digitală, atestată de factură și eticheta GMRL (Genuine Microsoft Refurbisher Label). Prin urmare nu trebuie să-ți faci griji pentru activare deoarece Windows 10 se va ocupa automat de acest aspect, de îndată ce ai realizat o conexiune la internet.

”Ce este oare eticheta GMRL?” te întrebi. Răspunsul este că începând din iulie 2021, Microsoft a renunțat la sistemul COA și l-a înlocuit cu sistemul de licențiere digitală pentru partenerii săi MAR (Microsoft Authorized Refurbisher). Pentru a dovedi autenticitatea sistemelor cu licență digitală, eticheta răzuibilă COA a fost de asemenea înlocuită cu eticheta holografică GMRL (Genuine Microsoft Refurbisher Label), aceasta din urmă fiind prevăzută cu cele mai recente caracteristici de securitate în domeniu care cuprind elemente unice printate cu UV. Scopul etichetei GMRL este să permită consumatorilor validarea faptului că dispozitivul pe care-l achiziționeză a fost recondiționat de către un furnizor de servicii de recondiționare autorizat Microsoft.

2. Dacă ai cumpărat un sistem cu licență Windows 10 și care este prevăzut cu etichetă răzuibilă tip COA (Certificate of Authenticity) atunci tutorialele de mai jos îți vor fi de folos atât pentru localizarea cheii de activare cât și pentru procesul de activare al sistemului de operare.

 
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc