Ghid pentru alegerea unui calculator refurbished

Calculatoarele sunt disponibile intr-o gama variata de configuratii, marimi si forme pentru gusturile tuturor. Pentru ca oferta este atat de bogata incat poate crea dificultati in alegerea calculatorului, am ales sa evidentiem si sa explicam cateva dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare inaintea cumpararii, facilitand alegerea configuratiei perfecte pentru nevoile tale si nu in ultimul rand bugetul tau.

Sistemul de operare

Sistemul de operare determina cum arata interfata, cum functioneaza si ce tipuri de programe sunt compatibile cu calculatorul. In oferta noastra avem trei sisteme de operare, fiecare cu propriile lui beneficii:

Ubuntu Linux

Usor de instalat si folosit datorita interfetei vizuale. Des actualizat si cu licenta gratuita, insa nu este compatibil cu programele care ruleaza sub Windows. Nu toate programele Windows au echivalent Linux. Vezi oferta completa de calculatoare cu Linux (cu posibilitate de inlocuire cu Windows 10)

Windows 10 Home

O editie adresata atat utilizatorilor casnici cat si firmelor care doresc o experienta completa, insa fara unelte de criptare fisiere, securizare in mai multe etape sau control de la distanta. Platforma Windows are cea mai bogata paleta de software compatibil. Vezi oferta completa de calculatoare cu Windows 10 Home.

Windows 10 Pro

O editie adresata utilizatorilor casnici, profesinistilor si firmelor care doresc o experienta completa, combinata cu unelte de criptare fisiere, securizare in mai multe etape si control de la distanta. Platforma Windows are cea mai bogata paleta de software compatibil. Vezi oferta completa de calculatoare cu Windows 10 Pro.

Windows Server 2016

Windows Server 2016 este un sistem de operare care suporta gestionarea de date la nivel de intreprindere, stocarea de date, aplicatii si comunicatii, fiind adresat companiilor si furnizorilor de servicii. Orice server din oferta poate fi achizitionat cu Windows Server 2016.

Alegerea carcasei

Carcasa (sasiul) adaposteste toate componentele calculatorului si este disponibila in diferite dimensiuni, fiecare cu propriile lui beneficii. In oferta noastra avem cinci variante de carcase:

Calculatoare cu forma Tower

Avand cele mai mari dimensiuni dintre toate, acesta ofera spatiu generos pentru componentele interne si posibilitati de expansiune vaste, fiind ideal pentru birouri, utilizatorii casual, profesionisti dar si gameri. Prin urmare spatiul ocupat si greutatea sunt relativ mari. Vezi oferta completa de calculatoare tower.

Calculatoare cu forma Desktop

Avand dimensiuni medii, ofera spatiu relativ limitat pentru componente aditionale si expansiune. Este preferat in general in birouri sau de catre utilizatori casual putand fi utilizate si pe vertical si pe orizontala. Vezi oferta completa de calculatoare desktop.

Calculatoare cu forma SFF (Small Form Factor)

Avand dimensiuni mici, ofera spatiu foarte limitat pentru expansiune si componente aditionale. Greutatea si dimensiunile compacte il recomanda in birouri sau incaperi unde spatiul este foarte limitat. Vezi oferta completa de calculatoare SFF.

Calculatoare cu forma USFF (Ultra Small Form Factor) / USDT (Ultra Small Desktop)

Avand dimensiuni extrem de mici si profil foarte ingust, posibilitatile de expansiune sunt extrem de mici, iar adaugarea componentelor aditionale este aproape imposibila. Spatiul ocupat redus il recomanda pentru media center sau birouri. Desi extrem de mici, unele modele ofera performante de varf de invidiat. Vezi oferta completa de calculatoare USFF si calculatoare USDT.

Calculatoare AIO (All-in-One)

Aceste calculatoare au toate componentele integrate in monitor, oferind solutia completa pentru un birou silentios, curat si fara cabluri. Dimensiunile pot varia in functie de monitor, insa nu permite instalarea componentelor aditionale, iar performantele pot varia de la simple unitati de birou pana la unitati de gaming si design 3D cu ecran tactil. Vezi oferta completa de calculatoare all-in-one.

Alegerea procesorului

Procesorul (Central Processing Unit) este creierul calculatorului. De fiecare data cand efectuam un click, miscam mouse-ul sau folosim un program, procesorul este cel care indeplineste si executa instructiunile.

Familie procesor Observatii Oferta noastra
Core 2 Duo (C2D) si Core 2 Quad (C2Q) Cu 2 respectiv 4 nuclee, acestea ofera performante decente in lipsa seturilor de instructiuni moderne si sunt preferate de catre utilizatorii de birou. Calculatoare C2D
Calculatoare C2Q
Pentium G si Intel Core i3 Cu 2 nuclee / 2 fire de excutie respectiv 2 nuclee / 4 fire de executie si seturi de instructini moderne, aceste procesoare ofera rapiditate, stabilitate si fiabilitate pentru utilizatorii casnici sau birou, raportul pret / performanta fiind de neegalat. Calculatoare Pentium
Calculatoare Core i3
Intel Core i5 Cu 2 nuclee / 4 fire de exectuie sau 4 nuclee / 4 fire de executie, reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa lucreze, sa se joace sau sa creeze continut digital fara restrictii de performanta. Calculatoare Core i5
Intel Core i7 si Xeon Cu 4 sau mai multe nuclee, acestea reprezinta definitia performantei neegalate, a puterii brute de procesare necesara in domenii precum design profesional, analiza avansata, cercetare si simulare stiintifica, calcul de inalta performanta (HPC). Calculatoare Core i7
Calculatoare Xeon

Cantitatea memoriei

Memoria (RAM – Random Access Memory) este un aspect important in achizitia unui calculator. Rolul ei este de a stoca temporar informatia care trebuie sa ajunga foarte rapid la procesor si nu are legatura cu salvarea si stocarea pozelor sau a documentelor – pentru acest scop exista unitatea de stocare (HDD sau SSD). Daca informatia ar ajunge direct la procesor de la unitatea de stocare, atunci calculatorul ar lucra extrem de lent. Cu cat mai multe memorie, cu atat mai putine incetiniri.

Capacitate Observatii Oferta noastra
2 GB RAM Capacitatea minima de memorie necesara rularii Windows 10, programe simple sau un volum de lucru foarte redus. Calculatoare cu 2 GB RAM
4 GB RAM Momentan aceasta capacitate este standardul pentru utilizatorii casnici dar si business, fiind ideala pentru rularea in conditii optime a sistemului de operare, al aplicatiior moderne, navigare pe pagini de socializare, etc. Calculatoare cu 4 GB RAM
8 GB RAM Aceasta capacitate este standardul pentru rularea aplicatiilor si programelor de design si editare foto, dar a devenit si cerinta minima pentru cele mai moderne jocuri. Calculatoare cu 8 GB RAM
16+ GB RAM Acesta capacitate este destinata serverelor, statiilor de lucru sau calculatoarelor de gaming high-end. Profesionistii in domeniul modelarii, design-ului 3D, cercetarii stiintifice, gamerii sau furnizorii de servicii cu volum mare de lucru pot beneficia la maxim de aceste capacitati mari. Calculatoare cu 16 GB + RAM

Ce este unitatea de stocare

Unitatea de stocare este acel dispozitiv care contine toate documentele, fotografiile, muzica, programele si aplicatiile salvate / descarcate / instalate de catre utilizator. Exista mai multe tipuri de unitati de stocare, insa in oferta noastra veti regasi doua din cele mai raspandite tipuri, fiecare cu propriile beneficii.

HDD (Hard Disc Drive)

Cea mai des intalnita unitate de stocare in calculatoare. Este o tehnologie relativ veche, fapt ce ii confera un raport pret / capacitate foarte bun. Vitezele mici de citire-scriere datorita constructiei din componente in miscare sunt compensate prin capacitati mari pana la 10 TB.

SSD (Solid State Drive)

Cea mai noua tehnologie in domeniul stocarii datelor. Capacitatile relativ mici in comparatie cu HDD-uri sunt compensate prin viteze de citire-scriere foarte mari, eliminand practic perioadele de incarcare lungi, astfel fluidizand si accelerand pornirea respectiv rularea programelor.


Acum poti reconfigura calculatoarele din oferta cu SSD rapid in locul HDD-ului obisnuit!

Dupa alegerea calculatorului mai raman

Perifericele: Sunt accesoriile esentiale si neesentiale necesare pentru comunicarea cu calculatorul cum ar fi tastatura, mouse-ul, controller-ul, difuzoarele, camera web, etc. Vezi oferta completa de periferice

Software: Programele care ruleaza in sistemul de operare variind de la antivirus pana la suita Office. Vezi oferta completa de software.

Stocare externa: Fie ca ai nevoie de o unitate stocare rapida si ultra portabila fie ca ai nevoie de capacitati imense pentru copii de rezerva, stick-urile de memorie si hard disc-urile sunt solutia! Vezi oferta completa de HDD-uri externe si oferta completa de Stick-uri USB.

Tiparire: Fie vrei sa faci copii fizice ale pozelor digitale, fie sa scanezi un document in retea sau ca ai nevoie de etichete, atunci imprimantele laser, imprimantele de etichete si multifunctionalele laser sunt aici pentru a facilita aceste operatii. Vezi oferta completa de imprimante si multifunctionale refurbished.

Componente si periferice gaming: Placile video dedicate destinate jocurilor, tastaturile iluminate, mouse-urile ergonomice optimizate pentru precizie si rapiditate respectiv castile ofera o experienta de gaming nemaipomenita. Vezi oferta completa de accesorii gaming.

Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc