Utilizarea Windows XP devine periculoasa

Nu exageram prea mult cu enuntul ca Windows XP a fost cel mai popular sistem de operare al gigantului Microsoft. Cu timpul insa au aparut noi nevoi impuse de tehnologie si compania a raspuns cu noi sisteme de operare cum ar fi Vista, Windows 7, Windows 8 si 8.1. Batranul Windows XP (a aparut in anul 2001) a ajuns la capatul vietii, Microsoft nemaioferind suport pentru acesta din Aprilie 2014. Ce inseamna asta? -Nu vor mai fi elaborate asazise Patch-uri de securitate, care au servit la repararea gaurilor de securitate descoperite si nu se va mai acorda suport tehnic de catre informaticienii companiei utilizatorilor. (Evident celor cu copii legale de Windows). Datorita arhitecturii demodate, XP este mult mai vulnerabil fata de atacurile cibernetice, astfel datele celor care ruleaza XP vor fi impuse unor riscuri mari de furt de date. Cum nu vrea nimeni sa se trezeasca cu parole furate, conturi de email sparte sau datele cardului bancar furate, este indicat sa se treaca la un sistem de operare mult mai sigur, cu suport asigurat. (Windows 7,8, ..)

Microsoft asigura asistenta pentru trecerea la un Windows mai nou.

Compania a anuntat pe blogul dezvoltatorilor ca din 8 Martie pe ecranele utilizatorilor Windows XP vor aparea mesaje de atentionare in privinta necesitatii trecerii la un Windows de versiune superioara. Au mai anuntat, ca impreuna cu compania Laplink vor pune la dispozitia utilizatorilor o aplicatie gratuita, cu ajutorul careia se va putea trece cu usurinta la un Windows de versiune superioara: va salva automat documentele, fisierele de muzica, poze, videouri, mailurile si setarile si le va restabili pe sistemul nou de operare. Aplicatia va fi disponibila incepand de aceasta saptamana (03-09.03.2014).

Fiind partener MAR Microsoft, va putem oferi calculatoare refurbished cu Windows 7 preinstalat la pretul unui Windows retail nou.

 

2 thoughts on “Utilizarea Windows XP devine periculoasa”

 • Laszlo Miklos
  Laszlo Miklos 4 Martie 2014 at 21:31

  Ce pot sa fac? Trebuie sa folosesc trimiteti bani si fara sa gandesc iau un Windows 7 preinstalat de voi

  Reply
 • albanic

  Miklos zicea : " Trebuie sa Folosesc trimiteti bani si fara sa gandesc "... Ce pot sa fac ? :
  Poti ,sa gandesti , sa scrii corect , si cu.. logica , daca te straduiesti !...din respect pentru tine ,si al celor care te citesc .
  S-auzim de bine !

  Reply
Lasa un raspuns
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc