Retelistica si internet

 • 10 metode pentru îmbunătățirea semnalului WiFi

  Un router bun poate face o diferență enormă în viteza conexiunii la internet sau la nivelul acoperirii. Dar dacă nu dispui de niște sume serioase pentru a investi într-un model de ultimă generație, ce alte posibilități îți rămân?

  Continuă mai departe dacă dorești să afli cum să optimizezi setările routerului pentru viteză sau să alegi configurația ideală pentru o acoperire mai bună.

   

   

  Continue reading

 • 4 motive ale incetinirii vitezei de internet

  internet-slabPe măsura ce nevoia noastră de a fi online devine din ce în ce mai mare, rețeaua locală devine din ce în ce mai importantă. Orice am căuta pe internet cu toți vrem ca acesta să funcționeze la o viteză cât mai mare chiar și atunci când se conectează mai multe persoane de pe mai multe dispozitive la aceeași rețea de acasă. Configurarea rețelei la domiciliu nu este grea, însă chiar și mici defecte pot cauza încetinirea conexiunii. Vom aminti în cele ce urmează câteva problemele ce pot apărea și necesită o atenție sporită. Continue reading

 • Cum să ne protejăm împotriva vulnerabilităților Spectre și Meltdown

  spectre si meltdownÎn ultimele zile pe internet spiritele s-au cam încins din cauza a două vulnerabilități severe de securitate la nivel de procesor, descoperite de Project Zero, echipa de elită a securității cibernetice a firmei Google. Ați ghicit, este vorba despre Spectre și Meltdown care afectează toate procesoarele construite după 1995 de către Intel, AMD dar nici ARM (procesoare pentru dispozitive mobile ca Apple iPhone) nu scapă cu basma curată. Pe scurt aceste vulnerabilități se datorează unei erori fundamentale de proiectare a microprocesoarelor și permit ”păcălirea” microprocesorul în a executa instrucțiuni care în mod normal ar fi blocate precum citirea unui bloc de memorie din inelul protejat (kernel mode 0) și cedarea acestuia unei aplicații fără drepturi de acces. Continue reading

 • Controlul Parental în era digitală

  Dacă ești părinte cu siguranță te preocupă modul în care tehnologia poate influența copilul tău. Deși poți să-i transmiți principii bune, este aproape imposibil să-l ferești de înșelătoriile de pe internet.

   

  Ceea ce este important însă este că poți să-l ferești de conținuturile inadecvate pentru vârsta lui. Nu ai folosit încă nici un fel de control parental? Ei, e timpul să prinzi din urmă pentru că sunt multe lucruri de știut.

  Continue reading

 • Fireball Virus - noul atac cibernetic de mari proporții!

  antivirus-protection De-abia am scăpat de marele atac cibernetic numit WannaCry (Wanna Decryptor), amintit ca unul dintre cele mai periculoase atacuri ransomware înregistrate până în prezent, deja se ivește la orizont următorul posibil pericol, virusul Fireball. Atacul cibernetic de mari proporții în urma căruia au fost afectați în jur de 250 de milioane de utilizatori, s-a manifestat sub forma unui atac de tip malware  care exploatează vulnerabilitățile atât al sistemelor de operare Windows mai vechi cât și celor macOS. Se presupune că în spatele acestui virus s-ar afla o companie chinezească care se ocupă cu dezvoltarea jocurilor pentru telefoane mobile și unelte de marketing digital.

  Cum să ne protejăm de acest virus? Continue reading

 • La mulți ani, Internet!

  Pe data de 6 august 2016 istoria internetului a ajuns la un reper foarte important, sărbătorind cea de a 25-a aniversare de la lansarea primei pagini web. Primul site web – sub forma lui originală -  poate fi vizitat in continuare până în ziua de azi, dar nu veți găsi altceva decât text si hyperlink-uri, așadar nu vă așteptați la butoane social media sau animații, pentru că nu le veți găsi.

  Continue reading

 • Cât de mare este internetul de fapt?

  2012_size_of_the_internetInternetul este un loc aglomerat. În fiecare secundă, aproximativ 6000 de tweet-uri sunt trimise, mai mult de 40.000 de căutări pe Google sunt efectuate și sunt trimise mai mult de 40.000 de email-uri, conform Internet Live Stats, un site aparținând Real Times Statistis Project. Continue reading

 • Router, Acces Point, Range Extender, Powerline Adapter, Wifi Adapter

  ntProbabil că mulți dintre noi ne-am lovit in ultima vreme de o abundentă de tehnologii si termeni tehnici necunoscuți fie în încercarea achiziționării echipamentului de rețea fie în incercarea de-a ne conecta la internet sau in crearea unei rețele small office / home office. În cadrul acestui articol vom încerca elucidarea misterelor legate de echipamentele de retea home / office, ce anume se ascunde in spatele denumirilor, care este rolul acestora si ce avantaje ne oferă în viața cotidiană.

  În prezent, în aproape toate locuințele se regăsesc diferite “gadget-uri”, adică dispozitive care se pot conecta la internet, ca de ex: laptopuri, calculatoare desktop, tablete, notebookuri, telefoane inteligente, ebook-readere, televizoare inteligente etc. Toate aceste dispozitive trebuie conectate la internet ca să putem beneficia pe deplin de oportunitățile oferite de ele.

  Continue reading

8 Articol(e)

Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc