Plăci video Geforce vs Quadro vs NVS

placi videoÎn acest articol vă prezentăm trei familii de plăci video Nvidia. Veți afla informații generale despre fiecare în parte și veți putea decide de ce tip de placă video aveți nevoie. Geforce, Quadro și NVS sunt trei familii mari de plăci video fabricate pentru scopuri diferite.

 Plăcile video Geforce

Dintre cele trei familii, plăcile video Geforce sunt cele mai populare pe piață. Lansate în anul 1999, ele sunt destinate utilizatorilor generali dar si gamerilor datorită raportului preț/performanță excelent. Alegerea unei plăci Geforce este recomandată celor care doresc să obțină performanțe superioare in cele mai solicitante jocuri dar în același timp se ocupă cu editare grafică 2D sau editare video  la nivel de amator.

Plăcile video Quadro

Plăcile video Quadro sunt destinate workstation-urilor și calculatoarelor utilizate într-un mediu profesional, acest aspect reflectându-se și în raportul preț/calitate. Prețul ridicat al acestora în comparație cu plăcile Geforce ne îndeamnă cu gândul la performanțe superioare, excepție făcând jocurile. Plăcile video Quadro sunt mult mai puternic optimizate pentru scopuri profesionale, siguranță și precizie maximă: imagistica medicală, calculul dinamicii fluidelor sau ray-tracing fiind doar câteva exemple. Cu alte cuvinte familia Quadro este destinată mai mult companiilor sau persoanelor care lucrează intr-un domeniu unde stabilitatea, siguranța datelor și precizia rezultatelor sunt foarte importante.  Partea “hardware” a plăcilor Geforce și Quadro este similară,  însă diferențele în programarea si dotarea lor determină în ce domeniu vor fi utilizate.

Plăcile video NVS

Familia NVS este optimizată pentru utilizatorii care folosesc mai multe afișaje în același timp pentru monitorizarea simultană a unui flux mare de date, dar se mulțumesc cu o putere  de procesare 3D relativ scăzută, precum bursa de valori, dirijarea traficului aerian sau organizarea concertelor. Dacă utilizatorul dorește un sistem cu cel puțin două sau mai multe monitoare cu roluri diferite sau vrea să obțină un singur afișaj uriaș format din mai multe monitoare, atunci plăcile video NVS reprezintă soluția idealăUn mediu de lucru cu mai multe monitoare oferă utilizatorului transparență și viteză de lucru mărită.

Ultima ediție din familia NVS are 8 ieșiri video, cu alte cuvinte se pot conecta 8 monitoare la o singură placă video. Soluțiile NVS oferă o stabilitate si o siguranță a datelor similară plăcilor Quadro.

Concluzii

Trebuie să alegem placa video adecvată scopului pentru care intenționăm s-o folosim. Placa video aleasă trebuie să facă față cerințelor programelor sau jocurilor pe care le folosim.

Familia Geforce care este cea mai răspândită pentru că face față cerințelor utilizatorilor de zi cu zi dar și al gamerilor. Totodată, Geforce reprezintă o alternativă satisfăcătoare utilizatorilor amatori care se ocupă de editare grafică, proiectare 3D sau AutoCAD, motivul fiind performanțele apropiate de Quadro.

Plăcile video Quadro sunt destinate companiilor sau utilizatorilor personali pentru care precizia și stabilitatea trebuie să fie asigurate la maxim. Costul plăcilor video Quadro este mai ridicat in comparație cu alte plăci cu performanțe apropiate, deoarece oferă precizia și stabilitatea necesare într-un mediu profesional.

Plăcile video NVS sunt destinate utilizatorilor care lucrează într-un mediu de lucru în care este vitală utilizarea monitoarelor multiple, aceste plăci conferind în același timp fiabilitate și precizie ridicată.

Compania noastră oferă o gamă largă de plăci video noi și refurbished cu garanție și nu în ultimul rând suport tehnic si consiliere în alegerea lor.

Lasa un raspuns
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc