Nu ai tastatură numerică? Nici o problemă! Există soluții!

Numpad externMulte aplicații Windows funcționează mult mai bine dacă ai o tastatură numerică la îndemână și ajută foarte mult și la scrierea diferitelor simboluri speciale. Însă cum bine știm nu toate laptopurile sunt echipate cu numpad.

Nu-ți face griji însă! Chiar dacă ți-ai luat un laptop care nu are numpad, există mai multe modalități cum să completezi această lipsă. Există multe tipuri de tastaturi numerice așa că stai liniștit, cu siguranță vei găsi o soluție care ți se va potrivi!

Tastatura pe ecran la Windows 10

Windows 10 îți pune la dispoziție o tastatură numerică pe ecran pe care o poți folosi.Nu este cea mai convenabilă, pentru că trebuie să dai click pe fiecare număr dar dacă nu ai nevoie foarte des de ea atunci se poate dovedi o modalitate destul de bună.

Pentru a activa această tastatură, trebuie să accesezi Windows PowerShell și selectezi Windows+X sau, o modalitate mai ușoară dacă dai click dreapta pe meniul Windows și selectezi din meniu Windows PowerShell. După acesta, completezi cu “osk” și dai un Enter. Când va apărea tastatura,acesta nu va avea și partea numerică dar accesând Options și bifând Turn on numeric key pad vei activa opțiunea. Mai trebuie numai să apeși butonul NumLock și ești gata, poți folosi tastatura numerică.

NumLock pe laptopuri

Poate nu știai dar la multe laptopuri s-a abordat includerea unei tastaturi numerice ascunse, activate prin butonul NumLock. Apasând pe acest buton, numerele de obicei vor fi evidențiate într-o culoare diferită (dar nu întotdeauna). Pentru a activa această parte a tastaturii, trebuie să găsești tasta de blocare a numerelor pe laptopul (de obicei numite NumLock, Num, Num Lk...), în unele cazuri este posibil că va trebui apăsat și tasta Fn sau Shift pentru a o activa și astfel aceste taste vor funcționa ca și o tastatura numerică pentru laptop.

Folosește AutoHotKey ca și tastatură numerică

Dacă dorești o soluție încorporată care nu necesită o tastatură pe ecran sau pe laptop, AutoHotKey este soluția excelentă. Acesta este o aplicație care poate fi răspunsul la mai multe nevoi de personalizare. Acesta te poate ajuta la rescrierea tastelor, crearea de noi comenzi rapide și la setarea comenzilor pentru automatizarea sarcinilor repetitive, toate aceste le poți seta pentru nevoile tale personale. Vom analiza mai detaliat această aplicație într-un viitor articol.

Smartphone-ul ca și tastatură numerică

Da, așa este! Poți folosi chiar și telefonul tău ca și tastatură numerică. Există o mulțime de aplicații disponibile în Google Play sau AppleStore, care îți permit utilizarea telefonului sau chiar și a tabletei ca tastatură (chiar tastatură numerică) sau mouse wireless pentru un computer.

 

Cumpără o tastatură numerică separat

Dacă ai nevoie foarte des de tastatura numerică, probabil această opțiune ți se va părea cea mai bună. Acesta este exact ceea ce arată și numele, o tastatura micuță pe care o conectezi la calculator prin USB sau Bluetooth. Probabil acesta este cea mai costisitoare soluție însă este și probabil cea mai simplă, convenabilă și rapidă.

Cunoști și alte metode de a obține această funcționalitate a calculatorului/laptopului tău? Spune-ne care sunt soluțiile tale, suntem curioși! :)

Lasa un raspuns
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc