Gaming pe workstation refurbished. Mit sau realitate?

În ultima vreme, cu creșterea popularității jocurilor video, mulți oameni și-au dorit un calculator mai performant pentru a se bucura de o experiență de joc mai bună. Însă, prețul unui astfel de sistem poate fi foarte mare. Din fericire, există o altă opțiune care poate fi la fel de eficientă și în același timp mai ieftină, și anume un workstation refurbished. În acest articol, vom discuta despre ce înseamnă un workstation refurbished și cum poate fi o alegere avantajoasă pentru gaming.

Ce este un workstation? Ce este un workstation recondiționat?

În primul rând, un workstation refurbished este un computer care a fost utilizat anterior în medii de lucru profesionale, cum ar fi proiectare CAD, inginerie sau editare video. Aceste computere sunt de obicei dezvoltate, construite și certificate în colaborare cu ISV-uri (Independent Software Vendor) pentru a fi extrem de performante și în același timp să ofere precizie ridicată în aplicații profesionale, făcând astfel față cerințelor mari în domeniile enumerate mai sus.

După ce un workstation ajunge la sfârșitul ciclului lui de viață util, acesta este recondiționat și pe urmă revândut ca stație de lucru refurbished. Un workstation refurbished este vândut de obicei la un preț semnificativ mai mic decât un computer obișnuit, dar nou, cu aceleași specificații.

Gaming pe workstation refurbished?

Atunci când vine vorba de gaming, un workstation refurbished poate fi într-adevăr, o alegere avantajoasă. Aceste computere sunt optimizate puternic atât din BIOS cât și driveri pentru a face față cerințelor ridicate ale aplicațiilor profesionale, dar sunt capabile să gestioneze jocurile video la un nivel moderat. De asemenea, datorită procesorului Xeon și plăcii video Quadro, un workstation refurbished poate fi mai eficient decât un calculator obișnuit cu aceeași configurație. Mai mult, un workstation refurbished dispune de mai multe posibilități de upgrade în comparație cu un calculator obișnuit, cum ar fi suportul pentru capacități imense de memorie sau stocare. Pe lângă o gamă vastă de aplicații profesionale certificate ISV, veți putea rula și jocuri. Comparativ, un calculator de gaming optimizat pentru jocuri nu va putea rula aplicații profesionale cu aceeași ușurință ca un workstation, sau în unele cazuri nu le va putea rula chiar deloc.

Intel Xeon vs. Intel Core i

Cu toți dintre noi fie cunoaștem fie am auzit despre procesoarele Core i, familia de procesoare pentru consumatori de la Intel. Dar ce este Intel Xeon? Pe scurt, acestea sunt procesoare construite pentru a fi folosite în stații de lucru și servere. Prin urmare, sunt de obicei mai puternice decât cele Core i, datorită unor caracteristici și funcții suplimentare, cum ar fi mai multe nuclee (până la 64), seturile de instrucțiuni suplimentare, suportul pentru memorie ECC (corecție erori) și posibilitatea de a avea configurații cu până la două sau chiar patru procesoare fizice. Funcțiile și caracteristicile menționate anterior sunt deosebit de importante în medii de lucru profesionale, unde precizia și fiabilitatea sunt critice. În plus, procesoarele Xeon sunt construite pentru a rula la viteze mari pe perioade lungi de timp, fără a se supraîncălzi; toate acestea sunt condiții obligatorii în domeniul Enterprise unde blocajele, decalajele și timpii morți nu sunt acceptabile.

Quadro vs. Geforce

La fel ca procesoarele Xeon, plăcile video Quadro, echivalentul profesional al arhicunoscutei familii Geforce, sunt dezvoltate și construite special pentru aplicații profesionale, cum ar fi proiectare CAD, randare sau editare video. Pentru a putea face față cerințelor mari ale acestor aplicații, soluțiile grafice Quadro oferă o performanță și fiabilitate superioare plăcilor video GeForce. Plăcile video Quadro dispun, de asemenea, de suport pentru funcții suplimentare, cum ar fi sarcinile specifice de randare, calculele cu precizie dublă sau suportul pentru mai multe monitoare multiple. Fiind deosebit de importante pentru profesioniști care lucrează cu grafică și video, plăcile grafice Quadro sunt în general proiectate pentru durabilitate și longevitate maximă și rezistă rigorilor utilizării zilnice intense mai bine decât o placă video Geforce, orientată spre consumatori.

Cum rămâne cu restul componentelor?

În comparație cu memoriile pentru consumatori, memoria de calitate profesională este prevăzută cu cod de corectare a erorilor care detectează și corectează erorile aleatoare ale datelor pe un singur bit. În plus, componentele care alcătuiesc placa de bază sau alte plăci de extensie sunt mai bine grupate și capabile de viteze de ceas mai mari cu un consum mai mic de energie și mai puține instabilități. Și să nu uităm că plăcile de bază din stațiile de lucru oferă suport pentru procesoare care pot avea până la 64 de nuclee și 128 de benzi PCIe totale.

Fiecare dintre aceste caracteristici se traduce printr-o mai bună stabilitate și/sau performanță optimizată pentru sarcinile profesionale. De exemplu, dotarea cu mai multe benzi PCIe permite plăcilor de bază de tip workstation să accepte configurații quad-GPU și mai multe SSD-uri NVMe fără a sacrifica viteza, adică rata de transfer a magistralei PCIe nu se reduce odată cu montarea mai multor componente identice, cum se întâmplă în cazul plăcilor de bază pentru consumatori. Prin urmare, astfel de configurații sunt aproape imposibil de construit folosind piese disponibile pe rafturile magazinelor.

Așadar, după ce am discutat despre principalele componente ale unui workstation, să vedem de ce ar fi o alegere avantajoasă să cumpărăm un workstation refurbished pentru gaming.

În primul rând, costul unui workstation refurbished este mult mai mic decât cel al unui calculator de gaming nou, cu performanțe similare. Acest lucru se datorează faptului că stațiile de lucru refurbished reprezintă un raport cost/performanță mult mai competitiv. Deși ar putea avea câteva defecte de natură estetică, fiabilitatea crescută și testările riguroase atestă că funcționează și vor funcționa în continuare la fel de bine ca și cele noi.

În al doilea rând, stațiile de lucru refurbished sunt de obicei construite utilizând componente de calitate superioară alese după standarde extrem de ridicate. Acest lucru înseamnă că sunt concepute să funcționeze în mod constant și fiabil în condiții de utilizare intensive. Un exemplu foarte bun sunt procesoarele Xeon care din start au fost dezvoltate și optimizate pentru a fi utilizate în sarcini grele, îndelungate, și care necesită performanță, stabilitate și precizie maximă, precum cele de tipul randării și editării video. De aici putem deduce că echipamentele din stațiile de lucru sunt capabile să gestioneze cu ușurință și sarcinile de gaming.

În concluzie…

… achiziția unui workstation refurbished poate fi o alegere inteligentă și avantajoasă pentru jucătorii pasionați care caută un sistem puternic și stabil la un preț accesibil. În esență, pe lângă faptul că vă permite să rulați jocuri, o stație de lucru vă oferă mijloacele pentru a vă realiza propriul potențial sau a îndeplini sarcini tehnice/științifice care vă permit să lucrați și să oferiți valoare clienților sau angajatorilor dumneavoastră. Mai mult, investiția într-un workstation refurbished este o modalitate durabilă de a achiziționa un sistem de calcul puternic și fiabil, contribuind la reducerea semnificativă a deșeurilor electronice și la extinderea duratei de viață a echipamentelor IT.

Descoperă gamă noastră de workstation-uri refurbished.

Lasa un raspuns
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc