Ce sunt imprimantele CISS?

Au trecut vremurile când fiecare dintre noi eram nevoiți, la un moment dat, să stăm la rând la tipografie sau un birou de copiat acte fie pentru a ne face o copie a vreunui dosar fie pentru a tipări cursurile la școală sau facultate. Acum există o varietate mult mai bogată de imprimante de consum decât oricând, iar dintre acestea, imprimantele CISS sunt care au început treptat să câștige teren.

Aceste imprimante sunt accesibile, eficiente și oferă printuri de înaltă calitate la cerere, dar totuși, prin ce diferă de vechiile imprimante inkjet?

Ce este o imprimantă/multifuncțional CISS?

Sistemul CISS, adică Continuous Ink Supply System (sistem de alimentare continuă cu cerneală) este folosit la imprimantele color, cu jet de cerneală, care folosesc cartușe fără cap de printare inclus, cum ar fi cartușe Epson, HP, Canon, Brother. Acestea alimentează cu cerneală un cartuș permanent, printr-un sistem de furtunașe conectate la rezervoarele externe de cerneala. Cartușele nu mai trebuie înlocuite, în schimb, trebuie adaugată și reumplută cerneală în rezervoarele exterioare.

Imprimantele CISS folosesc tehnologia cu jet de cerneală termică pentru a crea printuri, exact ca inkje-urile clasice. Dar, în loc să cumpărăm cartușe de cerneală pre-umplute, aceste imprimante pot fi reumplute din flaconașe de cerneală în rezervoare adăpostite în interiorul sau exteriorul imprimantei, de către utilizatori. În funcție de model, unele imprimante pot include funcții de scanare și copiere.

Utilizarea unei imprimante CISS este la fel de simplă ca orice imprimantă, cu același software, instrumente și comenzi de imprimare pe care le-ați găsi pe modelele cu cartușe de cerneală sau toner. Imprimantele cu rezervoare inteligente sunt create pentru nevoile de imprimare de mare volum, unde calitatea este preferată, dar sustenabilitatea este, de asemenea, apreciată.

Beneficiile unei imprimante/multifuncțional CISS

Imprimantele CISS, și mai ales multifuncționalele sunt încărcate cu o multitudine de funcții, iar diferitele modele au avantaje diferite. Cu toate acestea, fiecare imprimantă din familie oferă următoarele beneficii

  1. Imprimare rapidă

Imprimantele CISS pot tipări pagini alb-negru sau color, rapid și eficient, indiferent că efectuăm o imprimare față-verso sau doar față. Vitezele variază de la 8-10 pagini pe minut (ppm) pentru documentele color și până la 15 ppm pentru alb-negru.

  1. Imprimante accesibile

În timp ce aceste imprimante au prețuri puțin peste cele care folosesc cartușe clasice, costul total de proprietate și rentabilitatea investiției sunt mult mai competitive. Majoritatea imprimantelor CISS vin împreună cu un set complet de flaconașe de cerneală, oferind cerneală pentru o perioadă de până 2 ani. Fiecare flaconaș conține suficientă cerneală pentru aproximativ 4.000 - 8.000 de pagini!

  1. Tipărire de calitate

Cu imprantele CISS putem să ne bucurăm de printuri colorate de înaltă rezoluție în doar câteva minute – perfect pentru birouri și săli de clasă. Deținem, practic, controlul total asupra calității imprimării prin gestionare directă, în comparație cu o tipografie sau un furnizor extern pe care ne-am bazat în trecut. Cu ajutorul software-ului inclus, putem să previzualizăm imprimările și să efectuăm ajustările necesare înaintea tipăririi, ceea ce reduce costurile și risipa rezultată din retipăririle inutile.

  1. Dispozitive cu securitate îmbunătățită

Multifuncționale și chiar și unele imprimante, pe lângă funcțiile de tipărire, scanare și copiere, sunt cunoscute pentru funcțiile de rețea. Din acest motiv, ele beneficază de protecție de înaltă tehnologie împotriva diferitelor riscuri la care sunt expuse de obicei dispozitivele conectate la rețea. Pe lângă tehnologiile WiFi cu auto-recuperare, imprimantele și multifuncționalele CISS includ funcții de gestionare ușoară, astfel încât accesul poate fi limitat la membrii familiei sau membrii echipei.

  1. Ușor de utilizat

Multifuncționale de generație nouă permit copiere, scanare și imprimare atât de pe panoul de control al dispozitivului cât și de pe PC respectiv de pe dispozitive mobile (dacă multifuncționalul dispune de interfață de rețea). Putem controla tot ce ține de imprimare, copiere sau scanare iar majoritatea lucrărilor necesită doar o singură apăsare a unui buton. Practic, nu trebuie să ne aflăm în aceeași țară cu imprimanta pentru ca aceasta să funcționeze!

  1. Construcție durabilă

De ani buni, producătorii au început să acorde prioritate măsurilor ecologice, iar acest lucru este reflectat de imprimantele și multifuncționale CISS. Pe lângă carcasele fabricate din plastic reciclat în proporție de cel puțin 25%, sistemul inteligent de reumplere cu cerneală reprezintă cel mai mare progres în domeniu, creând mai multe printuri cu mai puține deșeuri.

Cui se adresează imprimantele/multifuncționalele CISS?

Imprimantele CISS sunt alegerea ideală pentru oricine își dorește o valoare excelentă într-o imprimantă, fără a sacrifica volumul sau calitatea.

  1. Părinții și elevii

Cu fișe de lucru, proiecte, teme de casă, documente de păstrare a evidențelor, proiecte de artă sau chiar fotografii de luat în considerare, cu o imprimantă CISS este mai ușor și mai ieftin să tipărim sute de pagini în fiecare lună. Multifuncționalele cu interfață de rețea pot răspunde nevoilor familiilor mai numeroase și copii  își pot trimite propriile lucrări către imprimantă fără a-și deranja părinții.

  1. Proprietarii/administratorii IMM-urilor

A avea copii fizice ale unor proiecte este din ce în ce mai important, indiferent dacă suntem antrepenori independenți sau conducem o întreagă echipă. În cadrul IMM-urilor se pot tipări cu ușurință mailuri directe, fluturași, broșuri și documente fiscale, este simplu să comutăm între printuri alb-negru cu schiță rapidă și printuri color de calitate foto.

  1. Cei care lucrează la domiciliu

Dacă angajatorul ne permite să alegem ce imprimantă dorim, atunci putem lua în considerare o imprimantă CISS. Reîncărcarile sunt floare la ureche cu ajutorul flaconașelor de rezervă, dar înainte să ajungem la aceasta, putem să imprimăm luni de zile fără griji.

 

Concluzii

Având în vedere rapiditatea progresului tehnologic, alegerea imprimantei potrivite poate constitui o adevărată provocare pentru mulți consumatori. Dar, cu un echilibru între calitate, eficiență, durabilitate și accesibilitate, imprimantele CISS bifează toate căsuțele pe lista noastră.

De asemenea, ne putem bucura de interfața de utilizator familiară, asemănătoare imprimantelor clasice, suplimentată de multe funcții noi de protecție și caracteristici de securitate care funcționează în liniște în spatele culiselor. De asemenea, acum avem la dispoziție mai multe modele din care putem alege, astfel bugetul și volumul lunar de imprimare pot determina valoarea investiției.

Fără a fi nevoie să comandăm sau să înlocuim cartușe de cerneală preumplute, imprimantele / multifuncționalele CISS sunt dispozitive care pot fi configurate și apoi pot fi utilizate fără prea multe intervenții ulterioare; o grijă mai puțin în aceste vremuri mereu aglomerate.

Descoperă gama noastră de imprimant: https://www.pchouse.ro/imprimante/imprimante-noi.html

Lasa un raspuns
Abonează-te la newsletter!
Fii la curent cu promoțiile noastre!
Nu, mulțumesc