De mai mult de un deceniu vânzările laptopurilor au surclasat vânzările calculatorilor, în 2018 vânzările mondiale ale laptopurilor fiind de 162 milioane de unități, pe lângă doar 94 milioane de unități de desktopuri vândute. Diferența este așteptată să crească în continuare, însă acest fapt nu înseamnă că calculatoarele reprezintă o ”rasă” pe cale de dispariție, ba mai mult: deseori, acestea din urmă reprezintă alegerea ideală
Calculatoare second hand
-
Laptop sau calculator - cum să alegi mai ușor?
-
Cele mai frecvente probleme de gaming
Jocul pe PC oferă o libertate mult mai mare decât jocul pe o consolă, însă dat fiind faptul că este un sistem mai complex, de multe ori apar glitch-uri grafice sau probleme de performanță. Majoritatea cad în câteva categorii generale, iar în acest articol vom încerca să vă ajutăm cum să rezolvați cele mai frecvente probleme întâlnite în timpul jocului. Continue reading
-
Happy Birthday Pac-Man
Pe data de 22 Mai 1980 s-a lansat jocul Pac-Man, inițial în Japonia sub numele de PUCKMAN, fiind în acea eră un joc de tip ”arcade”, după care a fost introdus și pe piața Americană în Octombrie, același an. Continue reading
-
CPU Socket – detalii și explicații
Dacă ai avut de-a face din când în când cu calculatoare, atunci probabil ai auzit și de socket (sau soclu, mai pe românește). Soclul este partea procesorului pe care multă lume o ignoră pentru că are un impact funcțional mai puțin evident. De ce ar trebui totuși să-i dăm atenție mai mare?
-
5 Procese în Task Manager pe care să nu le închizi niciodată!
Ai căutat vreodată în Windows Task Manager și te-ai întrebat oare ce folos au toate intrările de acolo? Ce reprezintă aplicațiile și pentru ce sunt necesare procesele de acolo? Ce s-ar întâmpla dacă ai închide din acele procese? Vom aminti în cele ce urmează câteva dintre procesele din Task Manager pe care nu ar trebui să le închizi niciodată.
-
7 PAȘI DE URMĂRIT PENTRU O SIGURANȚĂ SPORITĂ ÎN MEDIUL ONLINE!
Securitatea de multe ori se simte a fi o sarcină descurajantă...cine are așa mult timp să verifice constant conturile sale sau să fie atent mereu la ce se întâmplă pe calculatorul sau telefonul său. Adevărul este însă că siguranța este un lucru foarte important și merită o atenție sporită. Nu trebuie să te sperii însă, există câteva verificări importante pe care le poți efectua în câteva minute și astfel îți vei asigura o viață online mult mai sigură.
Îți prezentăm în cele ce urmează o listă cu cele mai importante lucruri la care trebuie să fii atent.
-
PLACA DE BAZĂ - SCURT GHID
Plac
a de bază este chiar cea mai importantă componentă a unui calculator, tocmai de aceea este foarte importantă cunoașterea ei. Pentru a înțelege cum funcționează, este important să cunoaștem componentele și funcționalitățile acestora. Având așa multe componente ar fi destul de greu să înțelegi în detaliu fiecare părticică a ei, tocmai din acest motiv vom încerca în cele ce urmează să creăm un scurt ghid care te va ajuta.
-
7 PAȘI CUM SĂ-ȚI CUREȚI CALCULATORUL!
Cu trecerea timpului fiecare calculator se încetinește. Hardware-ul vechi poate cauza acest lucru însă de cele mai multe ori întreținerea necorespunzătoare a sistemului de operare este cauza principală.
Dacă ai instalat vreodată un Windows, cu siguranță vei înțelege despre ce vorbim. Curățând tot junk-ul de pe calculator și o repornire accelerează instant calculatorul.
Stai liniștit însă, nu trebuie să faci pași drastici pentru ajunge la o funcționare mai bună, îți prezentăm 7 pași simpli cum să-ți întreții corect calculatorul.
-
8 mituri despre PC-uri în care nu mai trebuie să credem
Calculatoarele - dispozitive care pe parcursul anilor au dat naștere unui număr foarte mare de mituri care, poate au fost adevărate la începuturi dar care nu mai sunt relevante în mare parte datorită progresului tehnologic.
Am selectat câteva dintre cele mai interesante mituri pe care le vom aminti în cele de urmează: Continue reading
-
Sfaturi și Trucuri: Câtă energie consumă un calculator? Află cum poți economisi energia!
Consumul de energie al unui calculator diferă în funcție de capacitatea, dotarea acestuia și de intensitatea/modul în care este folosit aceasta. Poate încă nu te-ai gândit la acest lucru dar PC-ul tău poate consuma destul de multă energie, ceea ce poate contribui astfel la o factura de curent mult mai mare. Continue reading
Articolele de la 1 la 10 dintr-un total de 18
- 1
- 2